tein tän äitinkaa tuoreista mansikoista ja välissä on mansikkamoussea 4 kerroksessa..kakku oli älyttömän hyvää ja suosittelen kokeilemaan, kakku on tehty hellapoliisin ohjeella!

780990.jpg

MANSIKKAMOUSSE MANSIKKAKAKKU:


Pohja:
Tässä on kahdeksan munan kakkupohja tehty sillä periaatteella, että kaikkia aineksia on tilavuusosina saman verran: munia, sokeria ja jauhoja, joista osa on perunajauhoja, osa vehnäjauhoja + 4 tl leivinjauhetta.Kakku on kostutettu vanilja-maidolla (maitoa + vaniljasokeria)

Valmistus:
Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja kokoa kakku vuokaan. Laita pohjalle päällimmäinen osa nurinperin ja kostuta. Kaada päälle mustikkamousse. Nosta sen päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta ja kaada päälle mansikkamousse. Nosta päälle kakun pohjaosa ja kostuta. Hyydytä jääkaapissa 4-5 tuntia tai yön yli.


Mansikkamousse

12 liivatelehteä

4 dl vispikermaa

400 g creme fraichea

200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim viola)

200g Sunnuntain tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta, makuna sitruuna

3-4 dl sokeria

4 tl vaniljasokeria

n 700 g (pakaste)mansikoita soseutettuna

1 dl mansikkamehua


Kuorrutus:

-floora vispiä